Hoi, welkom! Ik ben Hellen (1985)

Sensitief, bevlogen en liefdevol. Ik kijk verder, denk veel en voel nog meer.

Ik woon samen en ben mama van Lynn (2013) en Puck (2017).

 

Nieuw Leven!

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot ontwikkelingspsycholoog en orthopedagoog, maar na een aantal jaren werken in de jeugdzorg en het onderwijs ontdekte ik waar mijn hart écht harder van gaat kloppen: nieuw leven! Ik ben altijd al gefascineerd geweest door zwangerschap, bevallingen, geboortes, baby’s en sinds ik zelf mama ben, roept alles in mij dat dat precies is waarin ik mijn bevlogenheid en sensitiviteit volledig kwijt kan.

Dat besef was de geboorte van Mamaminded en eigenlijk heb ik die prachtige ontdekking aan de komst van onze oudste dochter te danken. Haar geboorte is met name voor haar pittig geweest en ze was dan ook een heel onrustige baby die veel huilde, moeite had met drinken en slapen en snel overprikkeld raakte. Ik dacht best iets van baby’s te weten…, maar daar stond ik dan: uren wiegend met een ontroostbaar meisje. Zelf zat ik ook regelmatig met tranen in mijn ogen, omdat ik het ook allemaal even niet meer wist. Ik voelde me onzeker, alleen, onbegrepen en ontzettend moe, terwijl mijn hart evengoed overstroomde van liefde voor dit lieve, kleine meisje.

Wat had ik toen graag geweten wat ik inmiddels allemaal heb geleerd. Had ik toen maar iemand gehad die ons écht zag en aanvoelde, die ons bij had gestaan om het verhaal van ons meisje aan het licht te brengen en die mij had gesterkt om te vertrouwen op mijn intuïtie en eigen kracht. Dan had ik onze dochter en mezelf zoveel meer rust kunnen brengen.

Geboortewereld verzachten

Natuurlijk heeft deze zoektocht me vooral ook veel moois opgeleverd en ben ik vastbesloten de geboortewereld te helpen verzachten. Vastberaden en met veel plezier heb ik me gestort op alles wat er te leren valt over de dingen waar ik destijds zelf tegenaan liep… en meer.

Ik ben met plezier aan de slag gegaan met de opleiding tot doula en blijf me voortdurend verder verdiepen in de pre- en perinatale psychologie, de babytijd en (natuurlijk) ouderschap. Naast geboortes, begeleid ik ook bij rouw en afscheid. 

Inmiddels gaat het trouwens heel goed met onze lieve, gevoelige, wijze dochter. Ze groeit en bloeit erop los en heeft er een lief, ondeugend zusje bij. Doordat ik dit keer wist wat er écht toe deed en ik haar en mezelf dat kon geven, kijk ik terug op een prachtige natuurlijke bevalervaring en had onze jongste een heel vredige start. En dat is exact wat ik alle mama’s en baby’s gun.

Ik sta jullie met heel veel plezier en liefde bij om jullie leven samen een gouden randje te geven!

~ Veel liefs, Hellen ~