Natuurlijke geboortecursus

Geïnformeerd je eigen keuzes maken

♥ Je wilt zo natuurlijk mogelijk bevallen, thuis of in het ziekenhuis

♥ Je wilt je goed informeren en weten welke keuzes er allemaal zijn en wat bij jou en je kindje past

♥ Je wilt met vertrouwen je bevalling ingaan en handvatten krijgen voor een fijne start samen 

Door de inzichten die je krijgt bij de natuurlijke geboortecursus op maat van Mamaminded, zal de basis gelegd worden voor een levensbekrachigende bevalervaring!

Eendaagse geboortecursus op maat

Jij bent een zelfbewuste vrouw die heel goed weet wat je jezelf en je kindje het meeste gunt. Namelijk een natuurlijke bevalling, waarbij jij en je kindje jullie krachten bundelen voor een positieve start samen. Je weet dat je door je goed te informeren en je voor te bereiden op een manier die aansluit bij wie jij bent, jij je kansen hierop sterk kunt beïnvloeden. Ik ga met jou en (indien aanwezig) je partner op een heel persoonlijke manier aan de slag om je goed te informeren over je mogelijkheden. Daarnaast gaan we eventueel aan de slag met een stukje opruimen of verwerken van mogelijke ervaringen die nog in de weg kunnen zitten. Ook gaan we praktisch aan de gang met methodes die je kunnen helpen om je tijdens de bevalling steeds weer bij jezelf te laten komen en blijven en om je partner handvatten te bieden om je hierbij optimaal te ondersteunen.       

Inhoud
Ik werk het liefste in kleine setting en geheel afgestemd op jullie wensen en behoeften. Dat betekent dat ik deze cursus kleinschalig en aan huis aanbied. Van tevoren inventariseer ik wat jullie graag willen leren en ontdekken en aan de hand daarvan maak ik een plan op maat.

Mogelijke onderwerpen waar we mee gaan werken kunnen zijn:

– Belangrijke informatie over het verloop van een natuurlijke geboorte.

– Wat heeft je kindje in de basis van jou nodig voor een positieve geboorte ervaring en een veilige hechting?

– Welke invloed heb jij zelf om toe te werken naar de bevalling die jou voor altijd zal bekrachtigen?

– Wat is de invloed van de plek waar je wilt bevallen, het door jou gekozen geboorteteam en je geboorteplan?

– Hoe krijg jij het vertrouwen in je lijf en je kracht om met zelfvertrouwen jullie grote dag (of nacht) aan te gaan?

– Hoe reguleer jij je spanning of angsten die mogelijk om de hoek kunnen komen kijken en hoe kunnen anderen je daarbij helpen?

– Welke rol speelt de manier waarop je zelf geboren bent mee in de manier waarop jij zult bevallen?

– Welke praktische hulpmiddelen kun jij allemaal inzetten tijdens je bevalling om bijvoorbeeld om te gaan met pijn, vermoeidheid en grote emoties?

– Hoe behoud jij eigen regie en wat zijn je rechten als het gaat om het afwijken van mogelijke adviezen van je zorgverleners? 

– Hoe ga je om met mogelijke tegenvallers wanneer de bevalling anders loopt dan jij voor ogen had?

– Het versterken van je eigen kracht en kennis rondom het natuurlijke geboorteproces.

Er is altijd ruimte om af te wijken van het basisplan. Het is jullie unieke geboortereis en ik zal er alles aan doen om die optimaal te faciliteren.

Investering
Individuele basiscursus natuurlijk bevallen 1 dagdeel van 3-4u. 225,-euro.

Ontdekken we samen dat verdieping op één van de onderwerpen fijn is. Bijvoorbeeld omdat eerdere ervaringen je nog in de weg zitten of omdat jullie als partners meer handvatten willen op het gebied van ademhalen, visualiseren, massagetechnieken etc. dan kunnen we daarvoor uiteraard een vervolgafspraak maken.

Je wilt het allerbeste voor jou en je kindje en dat staat voor jou gelijk aan een natuurlijke bevalling op jullie eigen unieke manier. Samen met mij zet jij de puntjes op de i om die ervaring mogelijk te maken.