Selecteer een pagina

 

De allermooiste vlinder die ik ooit heb gezien

Afgelopen week was ik met mijn lieve grote kleutermeisje op het strand. Ik keek naar haar. Spelend met de golven. Hardop giechelend om de bergen schuim en stralend in de weer met alles wat de natuur te bieden heeft. Helemaal uit haar hoofdje en in haar lijf.

Mijn gedachten verplaatsten zich naar haar start op deze wereld. Enorm gewenst durfde zij het aan om juist bij ons te groeien. Wat keken we uit naar haar komst, maar wat vond ik het ook spannend allemaal. Ik wilde het zo graag goed doen en haar zo graag een veilige basis meegeven en stevige wortels. Dat wat ik zelf zo moest missen. Ik vond het spannend om te gaan bevallen, maar had er ook vertrouwen in dat het wel goed zou komen.

Een paar dagen na de uitgerekende datum bleek je er klaar voor. De weeën kwamen rustig, maar daadkrachtig op gang. En wij wisten dat we bijna écht papa en mama zouden zijn. Het werd voor mij een fijne thuisbevalling waar ik positief op terug kan kijken, maar voor jou was het pittig. Het was spannend voor je om naar buiten te komen. Naar de wereld waarin mama regelmatig zoekende was. En wat mama voelt, voel jij. Negen maanden lang. Je wilde jezelf wat beschermen door je handje bedekkend voor je hoofdje te houden. Dat maakt het geboortekanaal natuurlijk niet ruimer en je hebt een tijdje vast gezeten. Dat moet heel benauwend voor je zijn geweest! En ik had het graag anders voor je gewild. Ik had je graag meer vertrouwen mee willen geven dat de wereld wel groot en indrukwekkend is, maar dat je het er ook prima zou redden met al het moois en krachtigs dat jij in je hebt. Het was zoals het was en zoals het had moeten zijn. Dit was jouw en onze manier en wat heeft het ons veel gebracht. Wat ben jij een krachtig en dapper kind. Sensitief, wijs, zorgzaam en bescheiden. Wat leer ik elke dag weer veel van jou en hoe je in het leven staat. Je geboortepatronen komen prachtig tot hun recht en maken jou samen met nog zoveel meer tot wie jij vandaag de dag bent.

En kijk je nu eens gaan! Dartelend als een lammetje in de lente, dansend door de golven van de zee! Wat heb ik vaak getwijfeld. Of ik het allemaal wel goed deed. Of ik je wel zou kunnen bieden wat je kan gebruiken om helemaal tot je recht te komen.

Na je pittige start heb je je drie jaar lang aan me vastgeklampt. Vanaf mijn lijf wilde jij de wereld eerst eens rustig bekijken voor je er zelf met beide benen in wilde stappen. En ik gaf je mijn lijf zolang je dat maar wilde. Er waren oordelen, blikken, meningen. Ik moest je meer loslaten. Ik moest stevige grenzen bieden. Ik moest je in je eigen bed in je eigen kamer leggen. En nog zoveel meer. Maar nee, ik liet me niet van de wijs brengen en ik sta er nog altijd voor honderd procent achter dat ik je die drie jaar dichtbij me hield. Dat was precies wat jij aangaf en wat je nodig had.

En vanaf daar. Het voelde alsof het van de één op de andere dag allemaal anders werd, maar natuurlijk ging het stap voor stap. Je blik opende zich. Je keek anders de wereld in. Je wilde het zelf gaan doen. En net als dat ik je vasthield toen je vastgehouden wilde worden, laat ik je nu gaan wanneer je wilt gaan. Ik hoef niets anders te doen dan je rustig te volgen in datgene wat jij op elk moment aan wilt gaan. Zodat je weet dat ik er nog altijd ben en je weer terug kunt keren naar je veilige basis en je stevige wortels wanneer jij die weer even in elke vezel van je lijf wilt voelen. En vanaf daar kun je weer lekker gaan wanneer je wilt meisje. Mijn vertrouwen heb je. En dat van jezelf ook steeds meer!

Je lievelingsdier is een vlinder. Als rupsje voelde de wereld nog te groot. In je coconnetje zat je zo heerlijk. Je was er nog niet aan toe om uit te vliegen. Maar zie je nu gaan. Dartelend in de wind, vlieg je van de ene naar de andere golf. Net als in het alledaagse leven. Jij pakt de golven waar jij aan toe bent en ik… hoef er alleen maar te zijn. Jij regelt de rest lieverd, op jouw manier en ik… verwonder en bewonder. Jij bent de mooiste vlinder die ik ooit heb gezien!

Liefs van mama

Ps. Voor de lieve lezer. Welk dier symboliseert jouw geboorte eigenlijk? Weet je eigenlijk hoe jouw start is geweest?  Het is zooooveeel waard om dat eens grondig uit te puzzelen. Je geboorte ben je zelf. Wil je dat ik met je mee op geboorte avontuur ga? Dat lijkt me super. Laat even van je horen via 06-28144139 of hellen@mamaminded.nl